|
|
![Klik hier om dit item toe te voegen aan de selectie](images/unchecked.gif) |
Titel |
De kwaliteit van smaak : een onderzoek naar de begrippen kwaliteit, smaak, en de rol van deskundigen in de hedendaagse Nederlandse muziekwereld |
Auteur |
D. Koppen |
Jaar van uitgave |
1992
|
Annotatie |
73 p. ; 30 cm. - Met lit.opg. - Met samenv. Doctoraalscriptie Universiteit van Amsterdam
|
|
Trefwoorden |
scripties (vorm), Nederland, beoordeling, kunstwereld, muziek, jazzmuziek, popmuziek, kwaliteit, kunstkritiek |
![](images/edoc_key.jpg) |
Samenvatting Centraal staat de vraag in hoeverre de kwaliteitscriteria die de deskundigen en adviseurs hanteren de scheiding tussen de door hun gecreëerde categorieën `hoge' en `lage kunst' rechtvaardigen en wat de ene muzieksoort in hun oordeel beter of slechter maakt dan de andere. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de theorieën van Elias, Bourdieu en De Swaan. Over het algemeen krijgt muziek die voortkomt uit de westerse `klassieke' traditie meer subsidie en waardering dan andere muzieksoorten, zoals pop en jazz. |
|
|
|
|